• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Szervesanyag-gazdálkodás

A talajtermékenység fontos mutatója a talaj szervesanyag-tartalma. A szerves anyag szükséges a talaj kémiai, fizikai és biológiai egyensúlyának fenntartásához.

A talaj megfelelő szerves anyag ellátása kedvezően hat a növénytermesztésre. A szerves anyag egy dinamikus, változó erőforrás, amely tükrözi a talajban újonnan visszapótolt szerves anyag és a talajban fellépő szerves anyag hiány közötti egyensúlyt. A talaj szervesanyag tartalmának növeléséhez, maximalizálni kell az újonnan bekerülő szerves anyagok mennyiségét, a szerves anyag veszteséget pedig csökkentenünk kell. 

A talaj szerves anyag ellátásának fontos forrásai a növényi maradványok, szerves trágyák és a komposzt. Csak az a szerves anyag, mely egy évnél tovább tartózkodik a talajban játszik szerepet a talaj szerves anyagának felépítésében. A maradékot úgy lehet tekinteni, mint lassan kioldódó trágyát. A szervesanyagnak azt a részét mely egy év után is jelen van a talajban nevezzük hatékony szervesanyagnak.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.