• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

Mezőgazdasági területek vízrendezése

 

Mezőgazdasági területek vízrendezése

Vízrendezésre akkor lehet szükség, amikor a talajvíz, talajban felhalmozódó víz akadályozza, korlátozza a mezőgazdasági művelést. A vízrendezést megalapozó talajvédelmi terv készítése során a legfontosabb a talaj fizikai paramétereinek a vizsgálata, hiszen ismernünk kell a talajunk vízgazdálkodási tulajdonságait, a beszivárgás potenciális (maximális) értékét, a gyökérzóna vízháztartását, így a talaj vízgazdálkodási javításának lehetőségeit, műszaki megoldásait egyaránt.

A vízrendezés segítségével csökkenthetőek a vízhatás okozta negatív hatások, levegőtlen környezet kialakulása a talajban, amely anaerob körülmények a növények számára jelentős stressz, és terméskiesést okozhatnak.

Vízrendezési talajvédelmi terv készítése során a talaj és sekély földtani közeg geotechnikai –talajmechanikai értékelését, illetve talajfizikai vizsgálatokat kell elvégezni a meliorációs tervezéssel párhuzamosan, amely során a dréncső távolságot, fektetési mélységét, nyílt árkok fenékmélységét egyaránt tervezni szükséges.

Vízrendezéshez szükséges talajvédelmi terv készítésére vonatkozó ajánlatunkhoz keressen elérhetőségeinken.

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.