• slide-1

  • slide-1

  • Üdvözöljük!

    A Csernozjom Kft. honlapján természetvédelemmel és talajvédelemmel kapcsolatos információkat talál.

SMARTFARM konferencia

A Bábolnai Gazdanapok keretén belül került megrendezésre 2018-ban először a SMARTFARM – Precíziós növénytermesztési konferencia és kiállítás, amelyen a Csernozjom Kft. a Magyar Mezőgazdaság Kft., mint szervező szakmai partnereként vett részt, illetve ahol az AgroCares is képviseltette magát.

2019. január 25-én, az AGROmashEXPO kiállítás és AgrárgépShow rendezvény keretein belül kerül megrendezésre a SMARTFARM interaktív kerekasztal beszélgetés, ahol a hazai piac vezető szereplői a tápanyag-gazdálkodás, növényvédelem, öntözés és távérzékelés témakörökben osztják meg tapasztalataikat, illetve válaszolnak a feltett kérdésekre. A témakörökkel kapcsolatos kérdéseiket várjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre 2019. január 20-ig, hogy a kerekasztal-beszélgetésben résztvevő meghatározó agrárpiaci szereplők a helyszínen megválaszolják azokat! 

2019-ben is lesz Bábolnai Gazdanapok... tehát SMARTFARM konferencia is! Részletekről hamarosan itt olvashat bővebben.

 

A SMARTFARM rendezvény célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós növénytermesztés gyakorlatát. A legmodernebb „high tech” precíziós gazdálkodási technológiák felvonultatása mellett szintén célja a rendezvénynek, hogy a jól bevált, helyhez kötődő növénytermesztési gyakorlatokat, döntéstámogatási mechanizmusokat is bemutassa a tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem különböző témaköreiben, melyek alacsonyabb költség- és beruházás igényűek ezáltal a kisebb gazdaságok számára is könnyebben elérhetőek.

A precíziós gazdálkodási rendszerek sok esetben rendkívül összetett, költséges, jelentős infrastrukturális (erőgép, gépvezérlés, térinformatika, eszköz), és nem utolsó sorban humánerőforrás felkészültséget igénylő rendszerek, amelyek működtetése is komoly felkészültséget igényel a gazdálkodóktól. Ezen felül az egyre szélsőségesebbé váló időjáráshoz való alkalmazkodási kényszer, a szigorodó hatósági előírásoknak való megfelelés, valamint a növekvő profit (nem hozam!) igény is jelentős kihívást jelent. 

  • Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy az én gazdaságom hogyan tudna ezekre a kihívásokra jó válaszokat adni?
  • Melyik a megfelelő technológia számomra, melynek költségeit ki tudom gazdálkodni, és be tudom illeszteni a gazdálkodási gyakorlatomba?
  • Honnan lehet hiteles információt szerezni? Hogyan válasszak "precíziós" szaktanácsadót, technológiát? 
  • Hogyan kezdjem el? Mik az első lépések a helyhez kötött, precíziós gazdálkodás irányába?
  • Kezdjem a talajjal, a növényvédelemmel, vagy távérzékeléssel mérjük fel a parcellákat?, Vagy…?
  • Víztakarékos öntözés? Automatizált - precíziós öntözés? Vagy...?

A SMARTFARM rendezvényen ezekre az alapvető kérdésekre keressük a válaszokat!

 

További információ:

http://magyarmezogazdasag.hu/2019/01/03/smartfarm-interaktiv-kerekasztal-beszelgetes

http://www.babolnaigazdanapok.hu/

 

   

A cégcsoport további tagjai:

GEO-SIVO Kft.

GEO-SIVO Kft.

Környezetvédelmi tanácsadás, engedélyeztetés, műszeres mérés,  környezetvédelmi megbízotti feladatok ellátása, előzetes vizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzése, jogi tanácsadás

 

 

Abiotika Bt.

Abiotika Bt.

Vidékfejlesztési, EU-s projektfejlesztési szakértői, és államigazgatási tanácsadói tevékenység.